Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Donderdag 1 april

Zo zegt de Heere: Zal men vallen en niet weer opstaan?
Jeremia 8 vers 4

In winkelcentrum Dorperweerth in Julianadorp werd een ondergrondse afvalcontainer geleegd. De grote bak was uit het gat gehesen en werd in de vrachtwagen geleegd. Een man ging per ongeluk op de rode klep staan die het gat in de grond afsloot. Die zakte naar beneden en de man viel drie meter diep. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

Adam en Eva vielen heel wat dieper: in de zonde. Dat had voor hen het oordeel van God tot gevolg. Hij moet de mensen wel straffen, omdat Hij heilig is. Veel liever echter vergeeft Hij hen. Hij reikt hun de hand toe om weer op te staan!

God wil niet dat we voor altijd in de zonden blijven liggen. Nee, Hij verlangt ernaar ons daaruit te bevrijden. Hij wil ons oprichten, ja, optillen tot aan Zijn eigen hart.

Dat is iets om zo ontzettend dankbaar voor te zijn: God wil zondige mensen rechtvaardigen! Als het anders was geweest, waren we reddeloos verloren. Nu wordt elk mens zondenvergeving, verlossing en het heil aangeboden. Dat kan, omdat Christus in onze plaats het oordeel heeft ondergaan.