Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2021 | Dinsdag 8 juni

Uw sieraad moet zijn de verborgen mens van het hart, met het onvergankelijke sieraad van een zachtmoedige en stille geest, die kostbaar is voor God.
1 Petrus 3 vers 4

In onze egoïstische en harde wereld staat de zachtmoedigheid niet zo hoog genoteerd. Wie niet ijverig voor zijn rechten opkomt en die verdedigt, wordt al snel als slap aan de kant gezet.

De ware zachtmoedigheid is juist nauw verbonden met geduld en verdraagzaamheid. Dat vereist dus een geweldige energie. Die is nodig om aangedaan onrecht te verdragen. Wie probeert zichzelf te beheersen, als hij wordt uitgescholden en hem nadeel wordt bezorgd, merkt hoeveel kracht daarvoor nodig is.

De Heere Jezus is ons volkomen Voorbeeld. Toen mensen Hem kwaad wilden doen, liet Hij ze begaan, terwijl Hij de macht had om in te grijpen. Toen Hij werd uitgescholden, betaalde Hij hen niet met gelijke munt, maar zegende juist. Zachtmoedigheid weet op het juiste ogenblik te zwijgen. Zij weet ook wanneer het goed is iets te zeggen, en op welke manier.

Zachtmoedigheid is het karakter van Christus dat we mogen vertonen. Zó kunnen we laten zien dat we Zijn volgelingen zijn.