Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 8 augustus

De vrouw zag dat die boom goed was om ervan te eten en dat hij een lust was voor het oog, ja, een boom die begerenswaardig was om er verstandig door te worden; en zij nam van zijn vrucht en at.
Genesis 3 vers 6

San Bernadino is een stad in de Amerikaanse staat Californië. Daar was een varken ontsnapt. Het dier was zo groot als een klein paard. Agenten werden opgetrommeld om hem te vangen. Dat bleek niet eenvoudig. Eén van de agenten had een zak Doritoschips in haar tas voor bij het middageten. Voor die verleiding bezweek het varken. De politie kon hem weer veilig achter het hek krijgen.

Eva bezweek voor die heerlijke boomvruchten. Die zagen er ongetwijfeld geweldig uit. En zeker smaakten ze voortreffelijk. Alles was immers ‘zeer goed’. Alleen, God had het verboden.

Dát is zonde. Wij hoeven niet te beoordelen of iets wel of niet goed is, raadzaam en verstandig. Nee, het enige wat telt, is hoe God erover denkt. Daaraan hebben we ons te houden.

Dat is voor ons tot zegen. Adam en Eva zondigden en raakten onder de vloek. Wie voor God buigt en Hem gehoorzaamt, zal eeuwige zegen ervaren.

 

Het dagboek bestellen?