Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Zaterdag 4 juli

Ook de Vader oordeelt niemand, maar heeft heel het oordeel aan de Zoon gegeven.
Johannes 5 vers 22

In 2018 kondigde de president van Sri Lanka aan om na enkele tientallen jaren de doodstraf voor drugsmisdrijven weer in te voeren. Er werd een beul gezocht. Hij moest over een ‘uitstekend moreel karakter’ en over ‘geestelijke kracht’ beschikken. De vacature leidde vorig jaar tot 102 aanmeldingen.

God heeft het gezag om recht te spreken en het oordeel uit te oefenen, in de handen van Zijn Zoon gelegd. Elk mens zal voor de Rechter Jezus Christus komen te staan. Hij leefde als Mens op aarde. Zo bewees Hij dat Hij volmaakt was. Terwijl alle mensen van nature zondaars zijn, was Hij moreel goed. Er was helemaal niets van zonde in Hem. Omdat Hij zonder zonde is, heeft Hij ook het recht anderen te beoordelen. Niemand kan tegen Hem zeggen: ‘Maar U hebt Zelf ook fouten gemaakt!’ Dat geeft Zijn vonnis een geweldige kracht. Ieder zal ook moeten erkennen: ‘Uw beoordeling klopt. U hebt gelijk. Ik heb het oordeel verdiend!’

Wat een genade dat deze Rechter nu onze Redder wil worden! Daarom moeten we niet wachten tot we voor Hem worden gebracht, maar nu zelf tot Hem gaan.

 

Het dagboek bestellen?