Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 8 april

Weet dit, dat als de heer des huizes geweten had op welk moment de dief komen zou, hij gewaakt zou hebben, en niet in zijn huis zou hebben laten inbreken. U dan, wees ook bereid, want op een uur waarop u het niet zou denken, zal de Zoon des mensen komen.
Lukas 12 vers 39 en 40

In 2018 gebeurde het 754 keer dat een rechtszaak werd uitgesteld, omdat de verdachte niet of niet op tijd bij de zitting verscheen. In 266 gevallen lag dat aan de Dienst Vervoer & Ondersteuning. Het was hun schuld dat het vervoer niet goed geregeld was. In de andere 488 keren vergat het Openbaar Ministerie simpel het vervoer vanuit de gevangenis naar de rechtbank aan te vragen.

Zoiets kan bij de rechtspraak in de hemel niet gebeuren. God heeft al het tijdstip van de wederkomst van Christus gepland. De Heere Jezus wacht daarop in de hemel.

Onze dagtekst spoort ons aan dat we erop voorbereid moeten zijn. Op een moment dat velen het niet verwachten, zal Hij komen. Laten we deze oproep ter harte nemen, naar Hem uitkijken en de Heere Jezus elke dag opnieuw verwachten!

 

Het dagboek bestellen?