Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 4 november

Er stond een troon in de hemel, en op de troon zat Iemand. En Hij Die daar zat, zag eruit als de stenen jaspis en sardius. En er was een regenboog rondom de troon, die eruit zag als een smaragd.
Openbaring 4 vers 2 en 3

Copperbelt is een provincie in Zambia. Daar werd eind 2018 in een mijn een enorme smaragd gevonden. De helder groene edelsteen weegt 1100 gram. Hij werd de leeuwensmaragd genoemd. In Singapore kwam hij op de veiling. Hij zal een lief duitje hebben opgebracht.

Op de troon in de hemel zit God, klaar om de oordelen die in de Openbaring worden beschreven, over de aarde te brengen. Rondom Zijn troon is een regenboog als een smaragd.

De regenboog had God aan Noach gegeven. Die was het uiterlijke teken van de belofte dat Hij de aarde niet nog een keer door een zondvloed zou verdelgen. Die belofte houdt Hij. Hij doet immers altijd wat Hij zegt. Als Hij straks gaat oordelen, is dat dan ook niet door water, maar door vuur.

Wíj die in de Heere Jezus hebben geloofd, hebben ook een belofte gekregen: God zal ons straks niet oordelen, omdat de Heiland het oordeel al onderging. Die belofte zal God ook houden. Daarop mogen we vertrouwen!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage