Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 14 oktober

Omdat zij niet bij Hem konden komen vanwege de menigte, verwijderden zij de dakbedekking boven de plaats waar Hij was; en nadat zij het dak opengebroken hadden, lieten zij de ligmat waarop de verlamde lag, neer.
Markus 2 vers 4

Twee jaar geleden viel de beslissing: op vier plekken in Amsterdam krijgen heel wat huurwoningen een nieuw dak. Totaal gaat het om 10.000 vierkante meter. Het worden ‘slimme’ daken. Ze krijgen beplanting. Dat isoleert en kan ook regenwater opslaan. Door middel van sensoren staan ze met elkaar in verbinding.

In zo’n dak kun je niet gemakkelijk een gat maken. Het herstel zal ook erg duur zijn. De vier mannen die hun verlamde vriend bij de Heere Jezus wilden brengen, pakten door. Ze kwamen niet door het gedrang van de mensen heen: dan maar door het dak! Ze hadden geen geduld om te wachten tot alle mensen weg waren.

Het kan ook echt geen uitstel lijden om naar de Zaligmaker toe te gaan! Het is levensgevaarlijk om overdag te denken: ‘Vanavond, dan ga ik me tot God bekeren’. Wie weet zeker dat hij de avond nog haalt? Daarom deden die vier mannen het goed: ze lieten zich door niets tegenhouden. Ze brachten de verlamde tot Hem!

 

Het dagboek bestellen?