Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 13 mei

Ieder mens wordt verzocht, als hij door zijn eigen begeerte wordt meegesleurd en verlokt. Daarna, wanneer de begeerte bevrucht is, baart ze zonde, en wanneer de zonde volgroeid is, baart ze de dood.
Jakobus 1 vers 14 en 15

Een vrouw uit de Chinese provincie Yunnan was op vakantie. Ze kocht daarbij een pup van een Tibetaanse mastiff. Die honden worden tot wel 80 kilogram zwaar. Daarom verbaasde het Su niet dat het dier enorm veel at. Het beest bleef echter maar doorgroeien. Na zo’n twee jaar, in mei 2018, bleek het een zwarte beer te zijn. Het gevaarlijke roofdier woog toen al 200 kilogram. Met grote spoed werd hij naar een opvang van wilde dieren gebracht.

Ja, zonde begint vaak zo klein. Dan lijkt het nog helemaal niet zo erg. Maar als je een verkeerd verlangen koestert, wordt het vanzelf groter. Op een moment word je erdoor overmeesterd. Het wordt je de baas. En dan gaat het helemaal fout. Het einde is triest: de dood. Want God kan alleen maar het oordeel van de dood over de zonde uitspreken.

Wat is het belangrijk om daarmee te breken! Doe de zonde weg. Belijd die voor God; zó alleen kan die worden uitgedelgd. Dan bloeit het leven op.

 

Het dagboek bestellen?