Het Rechte Spoor – 2020 | Woensdag 1 juli

Wilt u gezond worden? De zieke antwoordde Hem: Mijn heer, ik heb geen mens (…)
Johannes 5 vers 6 en 7

Al sinds 2002 is het verboden tijdens het besturen van een motorvoertuig een telefoon vast te houden. Een overtreding kost 240 euro. Sinds vandaag precies een jaar geleden geldt het verbod ook voor fietsers. Wie het aan z’n laars lapt en betrapt wordt, mag 95 euro neertellen.

De behoefte aan contact botst hier met de verkeersveiligheid. Dat verlangen naar contact is heel menselijk en goed. Het zijn de grote uitzonderingen die werkelijk liever nooit een medemens zien. Het tegenovergestelde is helaas maar al te waar: miljoenen schreeuwen om aandacht, om liefde, om contact, om zorg.

Ze steunen, samen met die arme man die al 38 jaar lag te wachten: ‘Ik heb geen mens’. Soms hebben mensen dat wel wat aan zichzelf te wijten. Soms ook niet. Maar hoe het ook is: er is er altijd Eén bij Wie je terecht kunt. Er is er Eén Die zulke mensen opzoekt en hen aanspreekt. Dat is de Heere Jezus! We moeten nuchter zijn: ook als je in Hem gelooft, is contact met medemensen broodnodig. Maar het is een geweldige troost: Hij is altijd bij ons en wil ons helpen!

 

Het dagboek bestellen?