Het Rechte Spoor – 2020 | Vrijdag 9 oktober

De tijd komt en is nu, dat de ware aanbidders de Vader zullen aanbidden in geest en waarheid, want de Vader zoekt wie Hem zo aanbidden.
Johannes 4 vers 23

Een Nederlands sportvliegtuigje was onderweg naar Osnabrück. In de buurt van Xanten stopte de motor ermee. De 66-jarige piloot maakte een noodlanding op een veld. Daarbij vloog het toestel over de kop. De man en zijn 73-jarige copiloot raakten slechts lichtgewond. Ze konden ter plekke worden behandeld. ’t Was vandaag twee jaar geleden. Vliegtuigongelukken lopen vaak heel wat erger af. Iedere keer word je er weer met de neus opgedrukt: het leven kan
zomaar voorbij zijn.

Dat wil natuurlijk zeggen: het leven op aarde. Want na het sterven gaat het verder. Eigenlijk begint het dan pas werkelijk. We zijn alleen een kort tijdje op aarde, omdat God wil zien of we Hem willen dienen. Hij wil Zijn hemel vullen met mensen die voor Hem hebben gebogen en Hem liefhebben. Met mensen die Hem dankbaar zijn en prijzen. Met mensen die zich voor Hem neerwerpen en Hem aanbidden.

God de Vader zoekt aanbidders. Willen wij er één zijn? We hoeven niet te wachten tot we in de hemel zijn. Nu al mogen we Hem bewonderen en aanbidden.

 

Het dagboek bestellen?