Het Rechte Spoor – 2020 | Maandag 6 juli

De HEERE heeft uit de hemel neergezien op de mensenkinderen, om te zien of er iemand verstandig was, iemand die God zocht. Zij allen zijn afgedwaald, tezamen zijn zij verdorven; er is niemand die goed doet, zelfs niet één.
Psalm 14 vers 2 en 3

Een 30-jarige vrouw uit Den Helder werd door de politie aangehouden. Ze zat achter het stuur van haar auto, maar had geen rijbewijs. ‘Ja, maar ik kan wel rijden, want ik volg rijlessen!’ Daarmee waren de agenten niet tevreden. Ze werd gewaarschuwd: een volgende keer zou haar voertuig in beslag worden genomen. Een week later was het raak. Op de Ruyghweg werd ze aan de kant gezet. Ze mocht de wagen leeghalen en lopend verder.

Hardleers! Weten dat je fout zit. Gewaarschuwd worden. De gevolgen kennen. En toch weer dezelfde fout maken. Dát is nu een mens!

God heeft vierduizend jaar gezocht of er één mens was die volkomen naar Zijn wil leefde. Hij vond er niet één. Daarom zond Hij Zijn eigen Zoon. De Heere Jezus leefde 33 jaar op aarde. In Hem was niets van zonde. Daarom kon Hij naar het kruis gaan om onze zonden op Zich te nemen en ons met God te verzoenen. Wie in Hem gelooft, wordt van zonden gerechtvaardigd!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage