Het Rechte Spoor – 2020 | Maandag 6 april

Ga binnen door de nauwe poort, want wijd is de poort en breed is de weg die naar het verderf leidt, en velen zijn er die daardoor naar binnen gaan; maar de poort is nauw en de weg is smal die naar het leven leidt, en weinigen zijn er die hem vinden.
Mattheüs 7 vers 13 en 14

In Soergoet, in het oosten van Siberië, steeg een vliegtuig op. De eindbestemming was Moskou. Al snel probeerde een man de cockpit binnen te komen. Hij eiste een koerswijziging. De piloot maakte een tussenlanding in Chanty-Mansiejsk. Agenten overmeesterden de passagier en zetten hem vast. Hij had meer gedronken dan goed voor hem en de anderen was.

Het is nogal logisch: als je in de trein stapt naar Winterswijk, moet je niet verwachten dat je in Delfzijl aankomt. Het is net zo logisch: als je op de brede weg wandelt die eindigt in het verderf, moet je niet denken dat je de hemel bereikt.

Wie straks in de hemel wil komen, zal door de nauwe poort moeten gaan en op de smalle weg moeten wandelen. Dat wil zeggen: hij moet in de Heere Jezus geloven, zich aan Hem overgeven en Hem volgen. Misschien vindt iemand dat niet aantrekkelijk, omdat Hij in de wereld nog steeds de Verworpene is. Maar het bepaalt wel waar we de eeuwigheid zullen zijn.

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage