Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Maandag 4 mei

Hij zei: Naakt ben ik uit de buik van mijn moeder gekomen en naakt zal ik daarheen terugkeren. De HEERE heeft gegeven en de HEERE heeft genomen; de Naam van de HEERE zij geloofd!
Job 1 vers 21

De politie in Noord-Holland registreerde dat jaarlijks zo’n tien mensen langdurig vermist worden. Dat betekent dat iemand langer dan een jaar zoek is. Vorig jaar golden alleen al in deze provincie 164 mensen als langdurig vermist.

Heel wat mensen die God afwijzen, nemen ongelukken en misdaden als bewijs dat Hij niet bestaat: ‘Als er een God bestond, dan zouden zulke dingen niet gebeuren’. Maar als er positieve dingen gebeuren, denken ze er niet aan dat God het doet. Soms betrappen we onszelf als christenen ook op die fout.

Toen tijdens de Tweede Wereldoorlog Nederland en België bezet waren, baden heel veel mensen om de vrijheid. Maar nadat de bevrijding was gekomen, werd God vergeten.

Het kan ook op Jobs manier! Job wist niet waarom hij zoveel moest lijden en verliezen, maar hij wist dat wat God deed, goed was; en hij hield daaraan vast. Job is daarin een groot voorbeeld voor ons.

 

Het dagboek bestellen?