Het Rechte Spoor – 2020 | Maandag 20 juli

De ogen van de HEERE trekken over de hele aarde.
2 Kronieken 16 vers 9

Een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats was op het dievenpad. In het dorpje Oosterend op het prachtige Texel stal hij een beveiligingscamera uit een verkoopstalletje. Hij had niet door dat de camera z’n werk deed. Aan de hand van de gemaakte beelden kon de politie hem de dag erna al aanhouden.

Het aantal camera’s dat wereldwijd is opgehangen om overtreders te betrappen, is gigantisch. Toch wordt slechts het topje van de ijsberg vastgelegd. Gods systeem is heel wat beter. Hij is eenvoudig de Alziende. Het is onmogelijk dat Hem iets ontgaat. Hij is niet te bedriegen.

Onze rechters spreken nog wel eens iemand vrij, op grond van gebrek aan bewijs. Dan kunnen ze wel denken dat iemand de dader is, maar het moet bewezen worden.

De hemelse Rechter is van elke daad Ooggetuige. Is het niet vreselijk om voor zo’n Rechter te moeten verschijnen? Ja! Alleen níet, als die Rechter nu al je Redder is geworden. Dat gebeurt immers, als een mens zich tot God bekeert en de Heere Jezus zijn Verlosser en Heiland wordt.

 

Het dagboek bestellen?