Het Rechte Spoor – 2020 | Donderdag 6 augustus

De volgende dag zag Johannes Jezus naar zich toe komen en hij zei: Zie het Lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt!
Johannes 1 vers 29

Rond scheepswrakken is vaak veel leven. Het zijn natuurlijk prachtige schuilplekken. Mark Barto duikt er geregeld naar om te fotograferen. Twee jaar geleden dook hij zo’n acht kilometer uit de kust bij Callantsoog. Daar ligt het wrak van de Emden 3 op de zeebodem. In het zand zag hij een inktvis. Hij kon hem tot op een paar centimeter naderen om hem te filmen. Het bleek later een soort octopus te zijn die nog nooit levend in de Noordzee was waargenomen.

Inktvissen spreken tot de verbeelding. Alleen zijn ze lang niet altijd zo groot als vaak wordt gedacht. Ze kunnen een soort ‘inkt’ spuiten om hun aanvallers te verblinden. Bijna alle dieren kunnen zich zo wel op de een of andere manier verdedigen. Het schaap lijkt een uitzondering.

Is het niet wonderlijk dat de Heere Jezus door Johannes als het Lam van God aan de mensen werd voorgesteld? Hij heeft Zich inderdaad niet verzet, maar liet Zich veroordelen en kruisigen. Hij liet Gods  oordeel over de zonde over Zich komen, terwijl Hij onschuldig was. Zo deed Hij de zonde weg!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage