Het Rechte Spoor – 2020 | Donderdag 26 maart

Zij weigerden er acht op te slaan, zij zetten hun schouder er dwars tegenin en stopten hun oren toe om niet te hoeven luisteren. Zij maakten hun hart als diamant, om maar niet te hoeven luisteren (…) Daardoor is grote verbolgenheid bij de HEERE van de legermachten ontstaan.
Zacharia 7 vers 11 en 12

Dilubhai Rajput woont in India. Hij is handelaar in diamanten. Ook houdt hij koeien. Vorig jaar liet hij een zak met edelstenen bij een koe achter. Toen hij terugkwam, had het dier de zak met inhoud en al naar binnen gewerkt. De 1722 kleine diamanten waren verdwenen. – Een koe geldt er als een heilig dier. Slachten was dan ook geen oplossing. Daarom gaf Rajput haar extra gras te eten. In de koeienvlaaien vond hij de steentjes bij honderden terug.

Diamanten zijn keihard. Als mensen hun hart verharden, roepen ze terecht de heilige toorn van God over zich af. Ze hebben dan niet het recht zichzelf later te beklagen dat ze in het eeuwige oordeel zijn beland. Ze wilden toch niet anders?

Als we klein worden voor Hem en neerbuigen, als we onze schuld erkennen, Zijn Woord ter harte nemen en ons tot God bekeren, wendt Hij Zijn toorn af. Die is dan over Christus gekomen. Wij ontvangen genade!

 

Het dagboek bestellen?