Het Rechte Spoor – 2020 | Donderdag 17 september

Hij heeft alles op zijn tijd mooi gemaakt. Ook heeft Hij de eeuw in hun hart gelegd.
Prediker 3 vers 11

De marine doet in de Caribische Zee goed werk. Regelmatig worden er bootjes met drugs aangehouden. In september 2018 was het weer raak. De helikopter van het schip Zr.Ms. Friesland ontdekte een verdacht bootje. De achtervolging duurde ruim zeven uur. Pas toen met gerichte schoten twee van de drie buitenboordmotoren waren uitgeschakeld, gaven de vier smokkelaars zich over. Ze hadden cocaïne bij zich: 900 kilogram.

In korte tijd rijk worden, was dat hun doel? Maar misdaad loont niet. Nooit! Mensen kijken vaak niet verder dan hun neus lang is. Wie is verstandig en denkt ook aan het hiernamaals?

God heeft in het hart van elk mens de eeuw gelegd. Dat wil zeggen: het besef van tijd en eeuwigheid. Dus ook het besef dat de dood niet het einde is. Mensen drukken dat graag weg. Want ieder weet: áls er een leven na de dood is, moet ik voor God verschijnen. En dan zullen we de gevolgen dragen van al onze daden. Daarom is het wijs om tot God te gaan en het met Hem in orde te brengen. Dat kan, omdat Christus aan het kruis onze zonden op Zich nam.

 

Het dagboek bestellen?