Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2020 | Dinsdag 8 september

Wij weten dat een mens niet gerechtvaardigd wordt uit werken van de wet, maar door het geloof in Jezus Christus.
Galaten 2 vers 16

Op 8 september 1936 woedde een storm van orkaankracht. Voor de kust van Noord-Holland voer het Noorse stoomschip Sirenes. Enkele mijlen uit de kust was het voor anker gegaan, maar door de kracht van de golven sloeg het schip los. Een sleepboot schoot te hulp, maar de eigenzinnige kapitein stuurde hem weg. Niet veel later lag het schip op het strand van Callantsoog. Pas twee weken later lukte het met drie sleepboten om de Sirenes weer vlot te krijgen.

Je bent toch wel ontzettend eigenwijs als je zulke hulp afwijst! Dát doet ieder mens die beseft dat hij een zondaar is, maar denkt dat hij het met goede werken wel redden kan.

Dat is een enorme denkfout. Het is ook eigenwijs. God heeft immers duidelijk in de Bijbel laten opschrijven dat geen mens door eigen werken rechtvaardig wordt. We denken toch niet dat we het beter weten dan Hij? Wie niet horen wil, moet voelen – dat is een oeroude regel. Die geldt ook hier. Wie niet naar God luistert en de hulp van de Zaligmaker afwijst, heeft de hele eeuwigheid om zichzelf z’n dwaasheid te verwijten.

 

Het dagboek bestellen?