Het Rechte Spoor – 2020 | Dinsdag 14 april

Jozef zei tegen zijn vader: Niet zó, mijn vader (…) Maar zijn vader weigerde het en zei: Ik weet het, mijn zoon, ik weet het.
Genesis 48 vers 18 en 19

Jozef had zijn beide zonen bij zijn oude vader gebracht. De oudste stond rechts, de jongste links van opa. Maar hij kruiste zijn armen en zegende juist omgekeerd. Jozef dacht dat zijn vader zich vergiste, en riep: “Niet zo, mijn vader!” Jakob antwoordde rustig en bewust: “Ik weet het, mijn zoon, ik weet het”. Inderdaad, de oude man beging geen fout.

Zou onze hemelse Vader dat in ons leven wel doen? Toch gaat het in ons leven soms zo anders dan wij hadden gedacht. Onze goede plannen worden doorkruist! We zouden onze Vader dan als het ware wel bij de hand willen grijpen. Diep in ons hart denken we dan ook: ‘Niet zo, Vader!’

Voelt u zich op dit moment ook zo? Wees dan gerust, want wat Hij doet, is altijd goed en tot onze zegen! Daar mogen we zeker van zijn. Horen we Zijn zachte stem niet als het ware tegen ons zeggen: ‘Ik weet het, Mijn kind’? Laten we maar stil zijn en rustig afwachten. Er komt een moment waarop we Hem zullen prijzen voor Zijn wijsheid!

 

Het dagboek bestellen?