Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Zondag 6 oktober

Raakt het u allen niet, voorbijgangers? Aanschouw en zie of er leed is als mijn leed, dat mij is aangedaan, waarmee de HEERE mij bedroefd heeft op de dag van Zijn brandende toorn.
Klaagliederen 1 vers 12

Profetisch horen we de Heiland deze woorden spreken. Is er ooit een leed geweest als het Zijne?

Er is onnoemelijk veel lijden op aarde. Het zijn de trieste gevolgen van de zonde, direct of indirect. Heel wat mensen hebben momenten in hun leven gehad dat ze onbewust dachten: ‘Zó moeilijk als ik nu heeft misschien nog nooit iemand het gehad!’ Dat klopt natuurlijk niet, maar het geeft aan hoeveel lijden er is. Het lijden dat de Heere Jezus aan het kruis heeft ondervonden toen Hij door God werd geslagen, dát is werkelijk eenmalig.

Nog nooit was er een mens op aarde door God verlaten geweest. In de hel zal het zo zijn. Het zal een verschrikking zijn, zelfs voor mensen die met God niets te maken willen hebben, dat ze door Hem verstoten zijn. Voor Jezus Christus, Zijn eigen Zoon, was het een smart, een pijn die met helemaal niets te vergelijken is, dat Hij door God werd verlaten. Dat lijden onderging Hij ook voor u en mij!

 

Het dagboek bestellen?