Het Rechte Spoor – 2019 | Zaterdag 6 juli

Gezegend zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, Die ons gezegend heeft met alle geestelijke zegen in de hemelse gewesten in Christus.
Efeze 1 vers 3

In de jaren tachtig liep een vrouw in Londen rond op een rommelmarkt. Ze kocht er voor omgerekend 12 euro een ring. Ze droeg hem dagelijks, dertig jaar lang. Benieuwd naar de echte waarde, liet ze hem een keer bij een juwelier taxeren. De steen op de ring bleek een echte diamant te zijn, één van 26 karaat. Hij werd geschat op ruim 400.000 euro. – Zo kun je veel rijker zijn dan je zelf weet.

Geldt dat niet voor ons als christenen allemaal? Wij allen die in de Heere Jezus hebben geloofd, zijn gezegend met alle geestelijke zegen in de hemel. Wie durft te beweren dat hij die zegeningen allemaal kent? Ook hier is het waar: hoe meer we ons erin verdiepen en hoe meer we ervan leren kennen, des te meer beseffen we dat we er nog maar zo heel weinig van weten. Zó talrijk en groot zijn onze zegeningen!

Daarom worden we aangespoord om de Bijbel dagelijks te lezen en te onderzoeken. Zo kunnen we beetje bij beetje leren kennen wat Gods schatten zijn die we hebben ontvangen.

 

Het dagboek bestellen?