Het Rechte Spoor – 2019 | Zaterdag 3 augustus

U kent de genade van onze Heere Jezus Christus, dat Hij omwille van u arm is geworden, terwijl Hij rijk was, opdat u door Zijn armoede rijk zou worden.
2 Korinthe 8 vers 9

Een man uit het Belgische dorpje Steenokkerzeel wilde naar Istanbul vliegen. Vanaf de nationale luchthaven bij Brussel. Hij kwam het vliegtuig niet in. De douane trof in zijn handbagage negen goudstaven aan. Samen waren ze ongeveer 16 kilogram zwaar. Eén kilogram was toen zo’n 36.500 euro waard. Het ging om een dikke half miljoen euro. Ook had hij nog meer dan 120.000 euro contant bij zich. – Dat het zaakje niet deugde, lag wel erg voor de hand. Te meer, omdat de
man er geen goede verklaring voor kon geven.

Wat ben je toch arm als je zo rijk wilt worden! Als je niets beters hebt dan euro’s. Ieder weldenkend mens beseft dat gezondheid, vrijheid en geluk vele malen belangrijker zijn. Weet u wat nóg vele malen belangrijker is? Juist, zondenvergeving, ware vrijheid van onze zielen, het eeuwige leven en het kindschap van God, ja, de gelukzaligheid in de hemel, zonder einde!

Dat alles – en nog veel meer – biedt God alle mensen aan. Elke dag opnieuw. We moeten het alleen aannemen door te geloven in de Heere Jezus.

 

Het dagboek bestellen?