Het Rechte Spoor – 2019 | Zaterdag 27 april

Red mij door Uw gerechtigheid en bevrijd mij, neig Uw oor tot mij en verlos mij.
Psalm 71 vers 2

Vorig jaar op Koningsdag was het koninklijke gezelschap in Groningen. Voor het feest waren er meerdere mobiele toiletten in de stad neergezet. De dag erna, vroeg in de ochtend, werden ze alweer weggehaald en op een industrieterrein opgeslagen. Eén van de feestvierders werd in zo’n dixi wakker. De man kon de deur wel op een kier openen, maar er niet uit, omdat hij omringd was door andere dixi’s. Hij belde de meldkamer van de politie om bevrijd te worden.

Wat moeten we doen als we tot de ontdekking komen dat we onszelf niet kunnen bevrijden van onze zonden? Inderdaad, tot God roepen, bidden. Dan luistert Hij en komt Hij te hulp.

Hij wil ons verlossen en bevrijden. Hij vergeeft dan onze zonden en doet ze voor altijd weg. Doet Hij dat door dan maar een oogje dicht te knijpen? Door net te doen alsof we al die zonden niet hebben bedreven? Nee, Hij redt ons door Zijn gerechtigheid. Hij heeft al onze zonden op Zijn eigen Zoon gelegd. De Heere Jezus heeft de rechtvaardige straf gedragen. Alleen op grond daarvan kan God ons nu vergeven.

 

Het dagboek bestellen?