Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Zaterdag 14 september

De cipier, die wakker geworden was en zag dat de deuren van de gevangenis open waren, trok een zwaard en zou zichzelf gedood hebben, omdat hij dacht dat de gevangenen ontvlucht waren. Paulus riep echter met luide stem: Doe uzelf geen kwaad, want wij zijn allemaal hier.
Handelingen 16 vers 27 en 28

Drie jaar geleden brak opstand uit in een gevangenis in de Braziliaanse deelstaat São Paulo. Er werden verschillende brandjes gesticht. Er ontstond een grote chaos. Het lukte tussen de twee- en driehonderd gevangenen in het tumult te ontsnappen naar een aangrenzend bos.

Wat een verschil met de gebeurtenis waarover het in onze dagtekst gaat! Door een aardbeving waren de deuren van de gevangenis in Filippi opengesprongen, maar geen van de gevangenen nam de benen.

Waarom? Ze hadden Paulus en Silas in hun cel lofliederen tot eer van God horen zingen. En toen de zware deuren – eigenlijk niet door het natuurgeweld, maar – door Gods hand opengingen, wilden ze meer van de apostel horen. Hij verkondigde het evangelie. Hij hield hun voor dat zij zondaars waren en dat zij door het kruis van de Heere Jezus vergeving konden ontvangen. Die boodschap hield hen vast!

 

Het dagboek bestellen?