Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 6 maart

Beveel de rijken in deze tegenwoordige wereld dat zij niet hoogmoedig zijn, en hun hoop niet gevestigd houden op de onzekerheid van de rijkdom, maar op de levende God.
1 Timotheüs 6 vers 17

In Praag staat het Nationaal Tsjechisch Museum. Een diamant van 5 karaat gold als het kostbaarste stuk in de verzameling. Vandaag een jaar geleden werd met pijn bekendgemaakt dat het gewoon een stukje glas was. Mogelijk hadden dieven het pronkstuk al lang geleden gestolen en er een kopie voor in de plaats gelegd. – Zo kunnen mensen bedrogen worden. Het is de onzekerheid van aardse schatten. Daar vestigen we onze hoop toch niet op?!

Nee, we mogen vertrouwen op het kruis van Jezus Christus. Door Zijn sterven heeft Hij het mogelijk gemaakt dat we met God verzoend en Zijn kinderen konden worden. Wie in de Heere Jezus gelooft, wordt door God aangenomen. Dan zijn we rijk geworden, onschatbaar rijk!

Geen inbreker kan ons die rijkdom afnemen. Je kunt wel een museum binnendringen om te stelen, maar niet de hemel. Als God over onze rijkdommen waakt, kunnen we volkomen gerust zijn. We hebben de zekerheid dat we straks bij Hem zullen zijn.

 

Het dagboek bestellen?