Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 6 februari

Judas Iskariot, een van de twaalf, ging weg naar de overpriesters om Hem aan hen over te leveren. en toen zij dat hoorden, verblijdden zij zich en beloofden zij hem geld te geven.
Markus 14 vers 10 en 11

Een Nederlandse vrouw stapte in Brussel op het vliegtuig. Ze reisde naar Medellín, een stad in Colombia. Tijdens een tussenstop in Madrid trok ze de aandacht van de politie. Ze had twee paar schoenen in haar koffer. In elke zool zat 45.000 euro verstopt, allemaal biljetten van 500 euro. Totaal 180.000 euro. Het lag voor de hand: ze werd aangehouden, omdat de politie vermoedde dat het om drugsgeld ging.

Wat heeft geld toch een macht over mensen! Een drugshandelaar: alleen om geld wordt hij een massamoordenaar. Het kan nog erger. Judas: alleen om geld werd hij de verrader van de Meester en Zaligmaker. Het was bloedgeld.

Om ons rijk te maken, heeft de Heere Jezus Christus Zichzelf vrijwillig in de dood overgegeven. Het is waar: Judas heeft Hem verraden. De joden schreeuwden om Zijn dood. De Romeinse stadhouder veroordeelde Hem tot de kruisiging. Maar de Heere Jezus volbracht het werk van de verzoening in opdracht van God, uit liefde tot Hem en tot ons!

 

Het dagboek bestellen?