Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 3 april

Zij namen al de bezittingen van Sodom en Gomorra en al hun voedsel mee en trokken weg. Ook namen zij Lot, de zoon van Abrams broer, en zijn bezittingen mee, en trokken weg.
Genesis 14 vers 11 en 12

De 65-jarige Bob Hoffman wilde zijn vrouw Linda verrassen. Een droomreis naar Italië, dát was haar wens. De Amerikaan had lang gespaard om de nodige 8.000 dollar bij elkaar te krijgen. Hij had het geld in een envelop gedaan en verstopt in één van zijn overhemden in de kast. In haar onwetendheid bracht Linda het overhemd met andere spullen naar een kringloopwinkel. Ze waren net op tijd om het overhemd terug te halen, en de envelop stak er nog in!

Bezittingen kun je zomaar kwijtraken. Lot, de neef van Abraham, ervoer het. Hij ging voor het geld. Zijn hart ging ernaar uit. Maar overvallers roofden alles weg. Niet veel later bracht God het oordeel over de steden Sodom en Gomorra. Lot verloor al zijn bezittingen. Hij werd wel zelf gered, maar stond met lege handen.

Het is een ernstige waarschuwing. We moeten niet gericht zijn op dollars en euro’s, op de schatten van de wereld. Nee, de rijkdommen van God die we ontvangen als we in de Heere Jezus geloven, díe hebben echte waarde en die verliezen we nooit.

 

Het dagboek bestellen?