Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 28 augustus

Zo is het met hem die voor zichzelf schatten verzamelt en niet rijk is in God.
Lukas 12 vers 21

Een 41-jarige Rotterdammer werd betrapt: achter het stuur met een mobieltje aan z’n oor. De agenten in de Maasstad gaven hem een stopteken. De auto werd doorzocht. In een verborgen ruimte in de wagen troffen ze 900 briefjes van 50 euro aan. Hij was z’n 45.000 euro kwijt, en ook zijn auto. – Zó gemakkelijk kun je aardse schatten verliezen. Geef mij dan maar hemelse schatten. Die ontvangen we van God als we ons tot Hem bekeren, als de Heere Jezus Christus onze Zaligmaker geworden is. En die schatten raken we nooit kwijt. God waakt daar net zo zorgvuldig over als over onszelf.

Het is algemeen bekend: geld brengt kopzorgen met zich mee. Want er liggen dieven op de loer. En hoe levert je geld het meeste op? De Belastingdienst krijgt opeens grote belangstelling voor je. Ook alle goede doelen weten je te vinden. Nee, rijk zijn heeft ook zo z’n nadelen.

De ware rijkdom in God kent alleen maar voordelen. We hebben dan vrede met Hem en rust in ons hart. Dankbaar genieten we van de blijdschap die God ons geeft, en verlangen we naar de toekomst bij Hem!

 

Het dagboek bestellen?