Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 5 augustus

Hij riep en zei: Vader Abraham, ontferm u over mij en stuur Lazarus naar mij toe en laat hem de top van zijn vinger in water dopen en mijn tong verkoelen, want ik lijd vreselijk pijn in deze vlam.
Lukas 16 vers 24

Een glas cola gaat er bij de meesten wel in. Zeker op een warme zomerdag. Het recept werd in 1886 samengesteld door de apotheker John Pemberton. Het bevat nogal wat cafeïne en tot 1903 zat er zelfs cocaïne in. De zakenman Asa Griggs Candler kocht het recept twee jaar later voor een kleine 500 dollar. Hij wist er miljoenen aan te verdienen.

De rijke man in de plaats van de pijniging smeekte om een paar druppels water! Zo kon zijn lijden tenminste iets verlicht worden. Maar het was niet mogelijk. De rijke man? Nee, hij was straatarm. Op aarde had hij het goed gehad. Maar hij had geen rekening gehouden met God. Hij had niet voor zijn Schepper gebogen en zijn zonden beleden. Daarom werd hij direct na zijn sterven in die plaats van vuur geworpen. Daar is hij nu al bijna tweeduizend jaar. En wat nog veel erger is: er komt nooit een einde aan zijn kwelling!

Dat is om je verstand bij te verliezen. Het is niet voor te stellen. Om ons dat vreselijke oordeel te besparen, liet God Zijn eigen Zoon ons oordeel ondergaan.

 

Het dagboek bestellen?