Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 28 januari

Als wij kinderen zijn, dan zijn wij ook erfgenamen: erfgenamen van God en mede-erfgenamen van Christus.
Romeinen 8 vers 17

In 2015 werd de grootste bankroof in de geschiedenis van Brazilië gepleegd: de buit in de stad Fortaleza bedroeg 164,8 miljoen euro. Bankrovers wilden twee jaar later het record verbreken. Ze huurden een huis in de buurt van de nationale bank in Sao Paulo. Vanaf dat adres groeven ze een tunnel van 600 meter lengte tot onder het bankgebouw. Ze hoopten op een buit van omgerekend 270 miljoen euro. Vóór het zo ver was, greep de politie hen in de kraag.

Er is een veel eenvoudiger manier om rijk te worden: door het geloof in de Heere Jezus, Gods Zoon. Want als we in Jezus Christus geloven, worden we kinderen van God. En elk kind is erfgenaam van z’n ouders. Zo worden we dus erfgenamen van God!

Gods Zoon is de Heere Jezus Christus. Als we door het geloof kinderen van God worden, is de Heere Jezus niet meer de enige Erfgenaam, maar wij zijn het met Hem. Is dat niet een geweldige rijkdom? God is de Eeuwige, de Allerhoogste. Alles behoort Hem toe. Ja, een kind van God te zijn: wat kunnen we Hem en de Heere Jezus daarvoor dankbaar zijn!

 

Het dagboek bestellen?