Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 16 december

Toen riepen wij tot de HEERE (…) en de HEERE verhoorde onze stem en Hij zag onze ellende.
Deuteronomium 26 vers 7

In Veenendaal stond in het centrum een politiebus geparkeerd. Een man liep erlangs, stapte in zijn eigen auto en reed weg. Daarbij botste hij tegen de bus aan. Hij was een beginnend bestuurder. Uit een blaastest bleek dat hij zes keer meer alcohol had gedronken dan mocht. En een speekseltest wees uit dat hij ook drugs had gebruikt. Hij had zich goed in de nesten gewerkt.

Ja, dat geldt voor ieder mens. Door onze zonden hebben we een ellende over ons afgeroepen waaruit we onszelf niet kunnen bevrijden. We hebben immers gezondigd tegen Hem Die alle macht heeft en ook de Rechter is.

Ons werkelijk grootste geluk is dit: onze Rechter wil graag onze Redder worden! – Hij zal eens als Rechter moeten optreden, maar Hij verheugt Zich als we Hem nu vragen om onze Redder te zijn. Om ons van onze zonden te kunnen verlossen, heeft Hij de straf erover op Zijn eigen Zoon gelegd. Als we in Hem geloven en Jezus Christus als Zaligmaker aanvaarden, zijn al onze zonden voor eeuwig weg. Onze ellende is dan veranderd in gelukzaligheid!

 

Het dagboek bestellen?