Het Rechte Spoor – 2019 | Maandag 11 maart

Sodom en Gomorra (…) liggen daar als een waarschuwend voorbeeld, doordat zij de straf van het eeuwige vuur ondergaan.
Judas vers 7

Een Russisch echtpaar met een 7-jarig dochtertje was in West-Europa op vakantie geweest. Op het strand in Nederland had het meisje een mooie steen gevonden. Die nam ze als aandenken mee naar huis. Op het vliegveld in Düsseldorf ging een belletje rinkelen: het bleek een stuk munitie van luchtafweergeschut te zijn. En dat stond op scherp! De Duitse politie nam het explosief in beslag. Het werd onschadelijk gemaakt. Misschien is die ouders achteraf het zweet nog wel uitgebroken. Met zoiets in je koffer rondlopen!

Toch dragen talloze mensen heel wat gevaarlijker dingen met zich mee: hun zonden. Die leveren niet een grote ontploffing op, maar de eeuwige vuurzee. Eén van de ergste kanten van het oordeel in de hel is dat er nooit een einde aan komt. Iets mag best even zeer doen, als het maar niet lang duurt. Het hellevuur is echter eeuwig, oneindig!

Daarom is het zaak om van onze zonden verlost te worden. We kunnen ze alleen kwijtraken door ze aan God te belijden. Dan vergeeft Hij ze op grond van het sterven van Zijn Zoon aan het kruis.

 

Het dagboek bestellen?