Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Donderdag 4 juli

Uw rijkdom is vergaan en uw kleren zijn door de motten aangevreten. Uw goud en zilver is verroest en hun roest zal een getuigenis tegen u zijn en uw vlees als een vuur verteren. U hebt schatten verzameld in de laatste dagen.
Jakobus 5 vers 2 en 3

Twee jaar geleden stond de krokodillenbende voor de rechter. Het ging om drugshandel. In een loods in Amsterdam lag het meeste geld opgeslagen, in koffers. Die werden bewaakt door drie krokodillen. Toen de politie een inval deed, waren ze hun tonnen euro’s toch kwijt.

Heel wat mensen willen rijk worden. Natuurlijk een mooi huis en een dure auto. Maar ook een vette bankrekening en aandelen. Ja, maar een huis kan afbranden en een auto kun je in de prak rijden. Dat banken kunnen omvallen, weten we. En aandelen kunnen in waarde kelderen. Daarom: van aardse schatten ben je nooit zeker. Wie rijkdom op aarde als doel heeft, komt bedrogen uit. Wees gewaarschuwd! De hebzucht zit in het hart van ieder mens.

Als we onze rijkdom bij God vinden, als we door het geloof in de Heere Jezus kinderen van God geworden zijn, zijn we zeker voor de eeuwigheid. Wat is heerlijker dan Gods kind te zijn en bij Christus te wonen?

 

Het dagboek bestellen?