Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Woensdag 3 juli

Toen zij dit hoorden, werden zij diep in het hart geraakt en zeiden tegen Petrus en de andere apostelen: Wat moeten wij doen, mannenbroeders? En Petrus zei tegen hen: Bekeer u en laat ieder van u gedoopt worden in de Naam van Jezus Christus, tot vergeving van de zonden.
Handelingen 2 vers 37 en 38

David Watson reed op een ziekenwagen in Australië. Hij had dienst in het kleine plaatsje Casterton. Plots voelde hij een scherpe pijn in zijn hartstreek en begon te zweten. Hij sloot zichzelf op de apparatuur aan en ontdekte een afwijkende hartslag. Hij reed in zijn eigen ambulance zelf naar het ziekenhuis. Een bloedprop had een belangrijke ader bij de hartspier
afgesloten. De dokter achtte het een wonder dat hij het overleefd had, mede door zijn snelle optreden.

Ja, als je merkt dat je hart niet in orde is, moet je het niet op z’n beloop laten. Je moet ingrijpen. Hoe? Ja, hoe moeten we ingrijpen als we gaan begrijpen dat ons hart verdorven is? Dat we van nature slecht zijn?  Dat we het oordeel van God hebben verdiend?

Dat vroegen ook de joden. Het antwoord geldt nu nog steeds: “Bekeer u!” Ga tot God. Belijd uw zonden. Geloof in Christus. Wees verzekerd: Hij stierf ook voor uw zonden, opdat ze u vergeven konden worden.

 

Het dagboek bestellen?