Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2019 | Donderdag 31 oktober

Hij echter, die zich laat waarschuwen, redt zijn leven.
Ezechiël 33 vers 5

Drie jaar geleden stapte een 32-jarige man een bankgebouw in de stad Fort Wayne in de Amerikaanse staat Indiana binnen. Hij legde een briefje op de balie: ‘Dit is een overval. Hou je stil en geef me geld. Dan vallen er geen slachtoffers’. Met een paar stapels bankbiljetten vertrok hij. De beelden van de beveiligingscamera werden op de televisie getoond. Een man herkende de overvaller. Het was z’n eigen zoon. Direct belde hij de politie. – Was dat nu ouderliefde?

Het is géén liefde als je iemand op het verkeerde pad laat doorgaan. Het is geen liefde als het met iemand fout dreigt af te lopen en je waarschuwt hem niet. Het is de oneindige liefde van God dat Hij alle mensen de Blijde Boodschap laat verkondigen.

Mensen vinden het vaak niet prettig om gewaarschuwd te worden. Ze willen liever aan leuke dingen denken, niet aan iets sombers. Zeker niet als ze dan ook nog dingen in hun leven moeten veranderen. Maar wie Gods waarschuwing in de wind slaat, krijgt daar een keer spijt van. Dan is het echter te laat. Wie zich nu laat waarschuwen, die redt zijn leven. Hij is voor de eeuwigheid een bewoner van de hemel.

 

Het dagboek bestellen?