Het Rechte Spoor – 2019 | Donderdag 13 juni

Was mij schoon van mijn ongerechtigheid, reinig mij van mijn zonde.
Psalm 51 vers 4

Niet ver van de Duitse stad München ligt het plaatsje Altomünster. Daar stond een Renault cabrio langs de weg geparkeerd. De eigenaar en zijn 14-jarige dochter zaten erin; de kap was opengeslagen. Een tractor met giertank zwaaide hun kant op. Het deksel van de tank schoot los en de vloeibare mest stroomde de auto in. De cabrio kon direct naar de schroothoop. Vader en dochter zaten onder de drek, maar douchen deed wonderen.

Konden we maar zo gemakkelijk schoon worden gewassen van onze zonden! Maar daar helpt geen zeep of shampoo tegen. Er is maar één middel waardoor we van zonden gereinigd kunnen worden. Het is het bloed van de Heere Jezus.

Dat bloed staat symbool voor Zijn sterven. Het is alleen door Zijn kruis dat de zonden zijn weggedaan. God heeft het oordeel over de zonden op Zijn eigen Zoon gelegd. De Heere Jezus bracht het zoenoffer voor alle zonden van hen die in Hem zouden geloven. Als nu een mens tot God komt en in de Heere Jezus gelooft, worden alle zonden van hem afgewassen. Hij staat als een rein mens voor God.

 

Het dagboek bestellen?