Het Rechte Spoor – 2019 | Donderdag 12 september

Hij, Die de afstraling van Gods heerlijkheid is en de afdruk van Zijn zelfstandigheid, Die alle dingen draagt door Zijn krachtig woord.
Hebreeën 1 vers 3

Het is allang bekend en er wordt allang voor gevreesd: bacteriën worden resistent tegen de gangbare antibiotica. Het gevolg is dat steeds meer mensen sterven aan infecties. Daarom wordt er driftig gezocht naar nieuwe stoffen die schadelijke bacteriën kunnen aanpakken. Het lijkt erop dat de moedermelk van de Tasmaanse Duivel, een roofdier dat enkel in Tasmanië leeft, een oplossing biedt. Daarin zitten stoffen die heel wat bacteriën de baas kunnen. De kracht van de natuur, wordt dat genoemd. Het is de kracht van Gód die Hij in de natuur heeft gelegd.

Als we naar de grootheid van het heelal kijken, de aantallen sterren en planeten en de afstanden, komen we onder de indruk van Gods almacht. Als we juist het allerkleinste onder de loep nemen, dingen die alleen met de sterkste microscopen te ontdekken zijn, zien we nog meer Zijn grote wijsheid.

God is de Schepper. Door Zijn Zoon heeft Hij het heelal geschapen. Gods Zoon draagt ook alle dingen door Zijn krachtig woord. God sprak – en het was er; Gods Zoon spreekt – en Hij onderhoudt het. Wat een grootheid!

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage