Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Zaterdag 6 oktober

Er kwamen ook enigen naar Hem toe die een verlamde brachten, door vier mannen gedragen. En omdat zij niet bij Hem konden komen vanwege de menigte, verwijderden zij de dakbedekking boven de plaats waar Hij was; en nadat zij het dak opengebroken hadden, lieten zij de ligmat waarop de verlamde lag, neer.
Markus 2 vers 3 en 4

In een winkel in het Amerikaanse Springfield werd ingebroken. De bewakingscamera legde het vast. De inbreker probeerde het via het dak, maar kwam met het halve plafond naar beneden. Zo snel hij kon, klom hij terug door het gat. Hij vertrok zonder buit.

De vier mannen die hun verlamde vriend bij de Heere Jezus wilden brengen, maakten een gat in het dak om de ligmat met de zieke door te laten zakken. Hij kwam precies voor de voeten van de Meester neer – en werd genezen. Ja, niet alleen zijn lichaam, maar vooral ook zijn ziel!

Dat is inderdaad precies de plek waar we moeten zijn: aan de voeten van de Heere Jezus. Dat wil zeggen dat we ons voor Hem neerbuigen. Dat we Zijn gezag over ons en Zijn rechten op ons erkennen. Ook dat we toegeven dat we zonder Hem verloren zijn. Daarop schenkt Hij volle genade!

 

Het dagboek bestellen?