Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Zaterdag 24 maart

Brood uit de hemel hebt U hun gegeven tegen hun honger, en U hebt voor hen water uit een rots doen komen tegen hun dorst.
Nehemia 9 vers 15

Minu Pauline is de eigenaresse van restaurant Pappadavada in India. Regelmatig zag ze mensen in vuilnisbakken naar eten zoeken. Dat zette haar aan het denken. Ze wilde iets doen tegen de honger, maar ook tegen de voedselverspilling. Ze zet nu de restjes van het eten van haar klanten in een koelkast aan de kant van de weg. Gratis af te halen.

Het volk Israël trok veertig jaar door de woestijn. In dat gebied zonder voedsel en vocht gaf God hun iedere dag brood en water.

Alle mensen op aarde zijn bezig met hun levensreis. Ook zij hebben honger en dorst. Hun harten schreeuwen naar liefde en geluk. Ze verlangen naar veiligheid en vrede. God biedt dat alle mensen aan. Dat is allemaal ook nergens anders dan alleen bij Hem te vinden.

God hééft het – en als we in de Heere Jezus Christus geloven, gééft Hij het ons. Dan ontvangen we vrede met Hem, ware rust in ons hart en echte blijdschap. We zijn dan veilig en geborgen voor altijd en schuilen bij Hem. We zijn dan Gods kinderen.

 

Het dagboek bestellen?