Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Zaterdag 2 juni

Jezus antwoordde en zei tegen haar: Ieder die van dit water drinkt, zal weer dorst krijgen, maar wie drinkt van het water dat Ik hem zal geven, zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen. Maar het water dat Ik hem zal geven, zal in hem een bron worden van water dat opwelt tot in het eeuwige leven.
Johannes 4 vers 13 en 14

In Japan vond voor de kust weer eens een aardbeving plaats. In Tokio en omgeving kwamen 19.000 liften tot stilstand. Heel wat mensen moesten eruit bevrijd worden. De regering besloot dat in alle liften toiletten en kranen moeten worden ingebouwd. In de eerste levensbehoeften moet voorzien worden.

Inderdaad hoort water daarbij. De allereerste levensbehoefte is het water des levens dat de Heere Jezus Christus aanbiedt. Dat betreft namelijk niet het korte leven op aarde, maar heeft te maken met ons eeuwig voortbestaan in het hiernamaals.

Ieder mens verlangt naar geluk. Niemand is graag ongelukkig, toch? Nu, dat echte geluk is alleen bij de Heere Jezus te vinden. Alles wat in deze wereld wordt aangeboden, kan voor een tijd een gevoel van geluk geven – maar je krijgt altijd weer dorst. Alleen Christus maakt blijvend gelukkig!

 

Het dagboek bestellen?