Het Rechte Spoor – 2018 | Woensdag 17 oktober

Welzalig is hij van wie de overtreding vergeven, van wie de zonde bedekt is. Welzalig de mens wie de HEERE de ongerechtigheid niet toerekent.
Psalm 32 vers 1 en 2

Dit zijn de resultaten van onderzoek: De mate van geluk wordt voor veertig procent bepaald door je afkomst en voor tien procent door de omstandigheden waarin je leeft. De overige vijftig procent heb je zelf in de hand. Geluksprofessor Ap Dijksterhuis zei daarover: ‘Dit heeft dus alles te maken met de juiste keuzes’.

Je gelukkig voelen is iets anders dan de welgelukzaligheid die ieder kind van God bezit. Die is inderdaad het gevolg van de juiste keuze.

God stelt ieder mens voor de keus: Ben je vóór of tegen Christus? Wie de Heere Jezus denkt niet nodig te hebben, en Hem daarom afwijst, wordt niet van zijn zonden verlost. Hij zal daar dan ook eeuwig voor gekweld moeten worden. Dat kun je met de beste wil van de wereld niet gelukzaligheid noemen. Het is het grootste ongeluk dat bestaat!

De andere keuzemogelijkheid is: vóór Christus. Als iemand beseft dat hij zonder Jezus Christus verloren is, als hij Hem dan in het geloof vraagt ook zijn Zaligmaker te worden, dán worden hem alle zonden vergeven. Dát is gelukzaligheid!

 

 

Het dagboek bestellen?