Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Woensdag 16 mei

Hij [= Jozef] gebood degene die over zijn huis ging: Vul de zakken van deze mannen met voedsel, zoveel als ze kunnen dragen, en stop ieders geld boven in zijn zak.
Genesis 44 vers 1

Het was in mei 2016. Op een schoolplein in de Rotterdamse wijk Schiebroek stond een 17-jarige jongen. Zijn gedrag viel enkele agenten op; ze vertrouwden het niet. Ze controleerden hem. Uit zijn zakken kwamen een heleboel geld. Op het politiebureau werden de biljetten geteld. Het bleek te gaan om een bedrag van 82.150 euro.

De broers van Jozef waren rijker dan ze dachten. In hun zakken zat geld, terwijl ze het niet wisten. Jozef had dat erin laten stoppen. Hij bestuurde de dingen bewust. Hij wilde weten hoe ze tegenover Benjamin stonden. Wat zouden ze met hem doen? Dat is dezelfde vraag die God stelt: Wat doen die mensen met Mijn Zoon?

Deze vraag is beslissend voor de eeuwigheid. Hoe stellen we ons op tegenover de Heere Jezus Christus? Wijzen we Hem af? Denken we dat we Hem niet nodig hebben? Dan gaan we voor eeuwig verloren! – Of buigen we ons voor Hem en vragen we Hem ook onze Redder te worden? Dan worden we voor de eeuwigheid behouden!

 

Het dagboek bestellen?