Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Woensdag 15 augustus

De twaalf poorten waren twaalf parels. Elke poort apart bestond uit één parel, en de straat van de stad was zuiver goud, als doorzichtig glas.
Openbaring 21 vers 21

Zaterdag 15 augustus 2015 deed een viswinkel in Yerseke een bijzondere vondst: tijdens de Mosseldag troffen ze in één oester tien parels aan!

Normaal gesproken wordt alleen de binnenzijde van de schelp met parelmoer bedekt. Als echter vreemde dingen, zoals een zandkorrel, in de schelp binnendringen, worden die ingekapseld. Zo ontstaat een parel.

De beschrijving van het nieuwe Jeruzalem is adembenemend: de poorten bestaan elk uit één parel. En de straten zijn van goud.

Onze toekomst bij God en onze Zaligmaker is niet met menselijke taal te beschrijven. Woorden schieten tekort. Het gaat inderdaad ons verstand te boven.

We hadden het eeuwige oordeel verdiend. Onze plaats was in die vuurzee die nooit geblust wordt. Maar nu geldt voor ieder die in de Heere Jezus Christus als zijn Zaligmaker heeft geloofd: zijn woonplaats is de hemel van God. Hij hoort thuis in die volmaakte en ongestoorde gelukzaligheid!

 

Het dagboek bestellen?