Het Rechte Spoor – 2018 | Woensdag 1 augustus

Maak u gereed om uw God te ontmoeten!
Amos 4 vers 12

Elke woensdag is er markt in Foussana, een stad in het westen van Tunesië. Twee jaar geleden vond er een ongeluk plaats. Van een vrachtwagen vol cement deden de remmen het niet meer. Hij knalde tegen een bus. Ze botsten gezamenlijk tegen een elektriciteitsmast. Die viel op een rij auto’s. Vijftien wagens gingen in vlammen op. Wat veel erger was: zeventig mensen raakten gewond en vijftien kwamen zelfs om het leven.

Zomaar de eeuwigheid in! Even naar de markt om een boodschap te doen, en aankomen in het hiernamaals. Hoe vaak zeggen we het niet: ‘Ik ga even naar de winkel’? Door zulke dingen worden we er met de neus op gedrukt: we moeten altijd bereid zijn om God te ontmoeten!

Zíjn we bereid? Wie zijn zonden nog met zich mee draagt, is níet bereid. Want zijn ontmoeting met God loopt verkeerd af. De heilige God kan dan immers niet anders dan hem veroordelen en verwijzen naar de plaats van kwelling.

Ieder die in de Heere Jezus heeft geloofd, mag nu al weten dat Hij voor al z’n zonden is gestorven. Daarom kan hij blijmoedig voor God verschijnen.

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage