Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Vrijdag 31 augustus

In mijn nood riep ik de HEERE aan, ik riep tot mijn God; Hij hoorde mijn stem vanuit Zijn paleis, mijn hulpgeroep voor Zijn aangezicht kwam in Zijn oren.
Psalm 18 vers 7

Elke patiënt in het ziekenhuis kan op een knop drukken als hij hulp nodig heeft. Het personeel krijgt een seintje. Als het goed is, verschijnt zo snel mogelijk de ziekenzuster aan het bed.

Oudere mensen die nog thuis wonen, hebben regelmatig zo’n apparaatje om hun nek hangen. Ze hoeven maar op het knopje te drukken – en er wordt verbinding gemaakt met een alarmcentrale.

Soms is het personeel te druk of is een telefoonlijn overbelast. Dan kan het even duren. Zeker als je nood groot is, kan dat lang lijken. Iedere menselijke organisatie heeft z’n grenzen. – God niet!

Als we tot Hem roepen, in het gebed, is er direct verbinding. Hij hoort ons onmiddellijk. Het kleinste teken, de geringste zucht neemt Hij waar. Hij antwoordt ook.

God wil echter meer zijn dan iets van een ‘eerste Hulp bij ongelukken’. Hij is de Vader van allen die de Heere Jezus als hun Zaligmaker hebben aangenomen. Hij verheugt Zich als we onze verbinding met Hem onderhouden en koesteren.

 

Het dagboek bestellen?