Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 8 januari

Zou de Rechter van de hele aarde geen recht doen?
Genesis 18 vers 25

Een 25-jarige man stond voor de politierechter. Hij was aangeklaagd wegens mishandeling. De rechter kende het slachtoffer een schadevergoeding toe van 250 euro. Maar hij vergat uit te spreken welke straf hij de man oplegde. De ‘veroordeelde’ en zijn advocaat vertrokken. De rechter erkende dat hij zoiets nog nooit had meegemaakt.

Zo’n vergissing begaat de hemelse Rechter niet. Hij is foutloos, onfeilbaar. Ook volkomen eerlijk en rechtvaardig; Hij is streng, maar meet niet met twee maten. Hij is niet omkoopbaar – wat zou een mens Hem ook kunnen aanbieden?

Wat een geluk dat deze Rechter óók liefdevol en barmhartig is! Hij wil nú, tijdens dit leven, alle mensen liefde bewijzen en hen tot Zijn kinderen maken. Daartoe moeten zij zich tot Hem bekeren en in Zijn Zoon Jezus Christus geloven. Wie dat niet doet, komt straks voor Hem als de Rechter te staan. Dán is het te laat. Dan is er geen genade meer, alleen veroordeling. Dát vonnis wordt uitgesproken en uitgevoerd. Het is de eeuwige opsluiting in de hel. Als je dat beseft, aarzel je toch geen seconde om in de Heere Jezus Christus te geloven?

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage