Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 5 maart

Toevallig kwam er een priester langs diezelfde weg, en toen hij hem zag, ging hij aan de overkant voorbij. Evenzo ging ook een Leviet, toen hij op die plek kwam en hem zag, aan de overkant voorbij.
Lukas 10 vers 31 en 32

Vincent Bakker is installateur. Hij reed over de A20 bij Rotterdam, op weg naar een klus. Op de vluchtstrook stond een auto in brand. De moeder was eruitgekomen; haar kinderen van drie maanden en tweeënhalf jaar zaten vast op de achterbank. Met blote vuist sloeg hij een ruit in. Met autostoeltje en al bracht hij de baby in veiligheid. Toegesnelde agenten sloegen met een breekijzer het andere raam in en redden het oudste kind. Zelf vond Vincent zijn hulp normaal, maar hij zei: ‘Het blijft raar dat iedereen doorreed. Er zijn foto’s en filmpjes gemaakt door mensen die erlangs reden. Waarom is er verder niemand gestopt?’

De priester en de Leviet schoten evenmin te hulp, toen de arme man halfdood aan de kant van de weg lag. Die buitenlander, die Samaritaan wel!

Ja, de Zoon van God kwam uit de hemel om ons mensen te verlossen van onze zonden en de eeuwige dood. Híj is de Helper, groot van kracht! Jezus Christus staat voor ieder klaar.

 

Het dagboek bestellen?

Geplaatst op Categorieën Homepage