Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 30 juli

Het gebeurde de volgende dag, toen de Filistijnen kwamen om de gesneuvelden te plunderen, dat zij Saul en zijn drie zonen vonden, liggend op het gebergte Gilboa. Zij hakten zijn hoofd af en trokken hem zijn wapenrusting uit.
1 Samuël 31 vers 8 en 9

Een man in het gebied Barmer in India liet zijn kameel urenlang in de hitte staan. Nu staan de beesten erom bekend dat ze humeurig zijn, maar deze was wel heel slecht gemutst. Hij viel zijn baas aan, greep hem in de nek en smeet hem op de grond. Daarna beet de woedende kameel hem zelfs het hoofd compleet af.

Koning Saul verloor ook zijn hoofd: de vijanden hakten het af. Maar hij had zijn hoofd al eerder verloren: toen hij ongehoorzaam werd aan God.

Je bent je verstand toch kwijt als je tegen Gods gedachten ingaat? Als God zegt: ‘Zó wil Ik het!’, en wij doen het anders: dat is toch eigenlijk niet voor te stellen?

Dat kun je geen moed noemen, zelfs geen overmoed of roekeloosheid. Het is onbegrijpelijk hoe een mens het in zijn hoofd haalt om tegen zijn almachtige Schepper te zondigen. Vooral omdat God niet alleen de Allerhoogste is, maar ook de Heilige. Hij kan daarom geen zonde dulden.

 

Het dagboek bestellen?