Het Rechte Spoor – 2018 | Maandag 3 september

Als wij onze zonden belijden: Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.
1 Johannes 1 vers 9

In heel wat gezinnen is het vooral na vakantietijd raak: de hoofdluis heeft de kop weer opgestoken, op school gekregen van een kameraadje of vriendinnetje.

De beestjes zuigen drie tot zes keer per dag wat bloed op. Daartoe maken ze uiterst kleine bijtgaatjes in de hoofdhuid. Die jeuken. Een luis zit het liefst op schone hoofden. Op een vieze schedel moet hij eerst door een laagje vet of smeer heen om de huid te bereiken. Achter de oren, dát is zijn lievelingsplekje.

Voor heel wat moeders is die kleine hoofdluis een verschrikking. Hoe raak je ze kwijt? Dat gaat niet altijd zo eenvoudig.

Met zonden is het net zo. We hebben het nu even niet over grove zonden, maar over die ‘kleintjes’: zo’n kattige opmerking, een sneer, zo’n opkomend gevoel van boosheid of jaloersheid. Of wat dan ook. Hoe raak je ervan bevrijd?

De Bijbel is er duidelijk over: zonden worden alleen vergeven als we ze voor God belijden. En God belooft: áls wij belijden, vergééft Hij!

 

Het dagboek bestellen?