Geplaatst op

Het Rechte Spoor – 2018 | Donderdag 8 februari

De HEERE, de Allerhoogste, is ontzagwekkend, een groot Koning over de hele aarde.
Psalm 47 vers 3

Guard From Above (‘Bewaking van boven’) is de naam van een bedrijf in Den Haag. Ze trainen adelaars om drones uit de lucht te plukken. Uit verschillende landen toonde de politie al belangstelling.

Misdadigers maken steeds meer gebruik van de onbemande helikoptertjes. Ze bespioneren er bijvoorbeeld huizen mee waar ze willen inbreken. Ook vonden cipiers al eens een drone met drugs op het terrein van een gevangenis.

Inderdaad, de hoogste bewaking is van boven. De Allerhoogste ontgaat niets. En niet alleen ziet Hij alles, Hij heeft ook alle dingen in Zijn hand. Het mag soms lijken dat de draden hier op aarde in een grote knoop zitten, maar Hij bestuurt alle dingen.

Voor ieder die de Heere Jezus Christus als Verlosser heeft aangenomen, is dat een enorme geruststelling. Want God is zijn of haar Vader geworden, een liefhebbende en zorgzame Vader. Nu, als Híj mijn leven bestuurt, kan ik toch rustig zijn? Als Hij bepaalt wat er gebeurt, kan ik toch vol vertrouwen zijn? We zijn zeker van Zijn liefde, want Hij heeft die op Golgotha op het hoogst bewezen!

 

Het dagboek bestellen?